Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Академия по молекулярна патология и персонализирана медицина. Рак на белия дроб.

4 April - 6 April

БАППМ ви кани на Академия по молекулярна патология и персонализирана медицина на тема „Рак на белия дроб“ на 04-06.04.2024г., в „хотел Рамада “, гр. София.

 Първите два дни ще бъдат в мултидисциплинарен формат. Есперти и водещи специалисти от всички медицински специалности, които участват в диагностиката, лечението и проследяването на пациенти с рак на белия дроб ще изнесат лекции, или ще участват дискусионни панели. Специални гости на академията ще бъдат Проф.  д-р Лука Брчич от Институт по патология, Медицински университет, Грац, Австрия и д-р Арсела Прелаж от Instituto Nazionale dei Tumori di Milano, Италия. Ще се запознаете с най-новите постижения на прецизираната диагностика, съвременното лечение, скрининга и мониторинга на пациентите с рак на белия дроб, както и с приложението на изкуствен интелект и deep learning в диагностиката на белодробния карцином.

Третият ден ще бъде посветен на специализирано обучение по молекулярна дигитална патология на рака на белия дроб. Модератор ще бъде проф. д-р Савелина Поповска, дм. – Ръководител Катедра “Патологоанатомия”, Медицински университет Плевен, а водещ лектор ще бъде доц. д-р Свитлана Бачурска, дм. – Началник Клиника по клинична патология, УСБАЛО, София.

Седмото издание на Академията по молекулярна патология и персонализирана медицина 2024 “Рак на белия дроб” ще бъде подходящо за специалисти и специализанти по медицинска онкология, обща и клинична патология, молекулярна биология, медицинска генетика, образна диагностика лъчелечение и радиохирургия, гръдна и онкологична хирургия, психоонкология, здравен мениджмънт и организация на здравеопазването.

Д-р Жасмина Коева-Балабанова
Председател на УС на БАППМ

Details

Start:
4 April
End:
6 April
Website:
https://form.jotform.com/232831351696359

Organiser

БАППМ
Email:
bappm@newevent.bg

Venue

Хотел Рамада
София, България + Google Map